• Standaard

Verkoop

Stel, na jarenlang met veel plezier een tweede huis gehad te hebben, besluit u tot verkoop. Een makelaar is snel gevonden en voor u een antwoord heeft kunnen gegeven op zijn vraag of het huis aan de voorschriften voldoet, komt hij met een koper die uw vraagprijs accepteert en direct een voorschot wil betalen. Wat zijn de risico’s als u dat aanbod en voorschot dan aanvaardt en hoe kunt u die beperken?

Voorschot op de koopsom kan risico zijn

Bij de aanvaarding van een aanbod tot koop moet je als verkoper garanderen dat het huis bij overdracht aan de voorschriften voldoet. Als dat dan nog niet het geval is en de verkoper er niet tijdig in slaagt om dat alsnog voor de afgesproken uiterste leveringsdatum te regelen, hoeft de koper niet af te nemen en heeft hij recht op restitutie van het betaalde voorschot plus een boete gelijk aan het bedrag van dat voorschot.

Conformiteitseis voorwaarde voor overdracht

In Italië is de geldigheid van de overdracht van gebouwen afhankelijk van de vraag of deze met vergunning en in overeenstemming met de bouwvoorschriften zijn gerealiseerd. Dat zal de koper dus willen controleren. Als verkoper doet u er verstandig aan daar rekening mee te houden en uw zaken aantoonbaar op orde te hebben als u het huis te koop zet.

Gratis kennismakingsgesprek
Mocht u meer willen weten, dan zal ik u graag ontvangen voor een informatie- en kennismakingsgesprek op mijn kantoor in Breda. Daaraan zijn geen kosten als u zich nog in de oriënterende fase bevindt. Als u wil langskomen, kunt u onderstaande formulier ingevuld retour sturen en zal ik laten weten wanneer ik u kan ontvangen.

 • * velden zijn verplicht.

Blog

 • Fake-boer

  In mijn vorige column gaf ik een voorbeeld van hoe een Italiaanse droom in ro...

  Lees meer
 • Opschortende voorwaarden en provisie

  Ik loop al veel jaren mee in de Italiaanse onroerendgoedpraktijk en heb steed...

  Lees meer
Overige columns
 • Aankoop

  Aankoop

  Bekijk welke factoren van invloed zijn op de aankoop van onroerende goederen in Italië.

  Lees meer
 • Italiaans kenteken

  Italiaans kenteken

  U wilt een auto met Italiaans kenteken, zonder in Italië ingeschreven te zijn.

  Lees meer
 • Successie

  Successie

  Wat in Italië geregeld moet worden als u als buitenlandse eigenaar overlijdt.

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.