• Standaard

Vennootschap

U wil in Italië een huis of onderneming kopen of daar een bedrijf starten maar wil dat niet zelf doen maar middels een door u op te richten Italiaanse vennootschap. In zo’n geval moet u weten welke soort vennootschap voor u het meest geschikt is, hoe die kan worden opgericht en wat de gevolgen daarvan zijn. Als u met die vragen zit, bent u bij Joost van der Heijden, advocaat en Italië-specialist die zelf ruim vijf jaar in Milaan gevestigd is geweest, aan het juiste adres.

S.R.L. - Società a responsabilità limitata

De meest gekozen vennootschapsvorm is de società a responsabilità limitata: een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Het minimaalkapitaal bedraagt €10.000. Voor de oprichting is een persoon voldoende; dat kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn. Bestuursleden kunnen alleen natuurlijke personen zijn.

Onderschat de formele rompslomp niet

De vennootschap kan tamelijk eenvoudig en snel worden opgericht. Joost heeft daar veel ervaring mee, bereidt de akte van oprichting en statuten voor en kan bij de ondertekening als gemachtigde van de oprichters optreden. Hij doet dat alles in nauwe samenwerking met de accountant en notaris van de oprichters en ongeacht waar de vennootschap gevestigd zal zijn. Hij informeert de oprichters over de vele formele verplichtingen en bureaucratische rompslomp waar zij in Italië mee te maken krijgen en kan ook na de oprichting blijven assisteren om de start van de onderneming vlot te laten verlopen.

Gratis kennismakingsgesprek
Mocht u meer willen weten, dan zal ik u graag ontvangen voor een informatie- en kennismakingsgesprek op mijn kantoor in Breda. Daaraan zijn geen kosten als u zich nog in de oriënterende fase bevindt. Als u wil langskomen, kunt u onderstaande formulier ingevuld retour sturen en zal ik laten weten wanneer ik u kan ontvangen.

 • * velden zijn verplicht.

Blog

 • Fake-boer

  In mijn vorige column gaf ik een voorbeeld van hoe een Italiaanse droom in ro...

  Lees meer
 • Opschortende voorwaarden en provisie

  Ik loop al veel jaren mee in de Italiaanse onroerendgoedpraktijk en heb steed...

  Lees meer
Overige columns
 • Aankoop

  Aankoop

  Bekijk welke factoren van invloed zijn op de aankoop van onroerende goederen in Italië.

  Lees meer
 • Verkoop

  Verkoop

  De verkoop van Italiaanse onroerend goed: waar u rekening mee moet houden.

  Lees meer
 • Italiaans kenteken

  Italiaans kenteken

  U wilt een auto met Italiaans kenteken, zonder in Italië ingeschreven te zijn.

  Lees meer
 • Successie

  Successie

  Wat in Italië geregeld moet worden als u als buitenlandse eigenaar overlijdt.

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.