• Standaard

Oprichting van Italiaanse vennootschap

U wil in Italië een huis of onderneming kopen of daar een bedrijf starten maar wil dat niet op eigen naam doen maar middels een door u op te richten Italiaanse vennootschap. In zo’n geval moet u weten welke soort vennootschap voor u het meest geschikt is, hoe die kan worden opgericht en wat de gevolgen daarvan zijn.  

De meest gekozen vennootschapsvorm is de società a responsabilità limitata: een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Het minimaalkapitaal bedraagt €10.000. Voor de oprichting is een persoon voldoende; dat kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn. Bestuursleden kunnen alleen natuurlijke personen zijn. De oprichting is vrij eenvoudig te regelen, mits aan alle formaliteiten en voorwaarden is voldaan. In beginsel regel ik de oprichting in samenwerking met mijn Italiaanse accountant en notaris en tegen een vooraf af te spreken vergoeding.  

Mocht u over dit onderwerp met mij willen spreken, neem dan contact met mij op met onderstaand contactformulier, per email of telefoon. Aan het eerste algemene adviesgesprek zijn geen kosten verbonden. 

 • * velden zijn verplicht.

Blog

 • Achter de komma

  Wie in Italië bij een notaris een akte moet ondertekenen, zal te horen k...

  Lees meer
 • Informatie-uitwisseling tussen Nederland en Italië

  Begin dit jaar ontving een Nederlandse cliënt een brief van de Italiaa...

  Lees meer
Overige columns
 • Aankoop

  Aankoop

  Bekijk welke factoren van invloed zijn op de aankoop van onroerende goederen in Italië.

  Lees meer
 • Verkoop

  Verkoop

  De verkoop van Italiaanse onroerend goed: waar u rekening mee moet houden.

  Lees meer
 • Italiaans kenteken

  Italiaans kenteken

  U wilt een auto met Italiaans kenteken, zonder in Italië ingeschreven te zijn.

  Lees meer
 • Successie

  Successie

  Wat in Italië geregeld moet worden als u als buitenlandse eigenaar overlijdt.

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.